De zomerkermis in Lichtaart start dit jaar al op zaterdag 9 juli. Vanaf 16 uur stellen maar liefst 17 foorkramers hun attracties, snoep- en eetkramen open.

Tot en met maandag 11 juli kunnen jong en oud zich uitleven op de kermis en/of op de leuke activiteiten van de horeca. De foorkramers zelf organiseren op de laatste kermisdag speciale acties voor de bezoekers.

De nieuwe startdag, de extra inspanningen van het gemeentebestuur, de horeca en de foorkamers maken deel uit van het groot kermisplan om de kermissen in Lichtaart en Tielen op te waarderen. Dit plan kwam er na het groot kermisonderzoek in 2010. Het gemeentebestuur hoopt hiermee een nieuwe impuls aan de kermissen te geven.
 
Lichtaart is de eerste kermis waar (een deel) van het groot kermisplan wordt uitgetest. Op de juli kermis in Tielen en september kermis in Lichtaart zal het gemeentebestuur op zaterdag als extraatje een kindermarkt organiseren.De september kermis in Tielen wordt op dezelfde manier als de juli kermis in Lichtaart opgevat. In het najaar van 2012 wordt het groot kermisplan geëvalueerd.